(+974) 6627 5225 contact@jlabmedia.com

10 начина да подобрите отношенията си с Вашия лекар: 1

Въпреки че никой не иска да живее с болка в тазобедрената става, лекарствата, инжекциите, физиотерапията и поддържащите средства могат да помогнат за облекчаване на болката, без да рискуват усложненията от операцията. Работете с Вашия лекар, за да изготвите най -добрия за Вас план за лечение.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в болката в тазобедрената става

Какво да очаквате от хирургията за тотална смяна на тазобедрената става

До 17 ноември 2017 г.

5 често срещани причини за болка в тазобедрената става при жените

Болката в тазобедрената става при жените може да се дължи на износване, прекомерна употреба и няколко други причини. Ето най -често срещаните виновници.

От Бет У. Оренщайн, 14 септември 2017 г.

Най -добрите и най -лошите упражнения за хронична болка в тазобедрената става

Експертите препоръчват най -полезните упражнения за болки в тазобедрената става.

От Микел Теобалд, 16 януари 2015 г.

Разбиране на болката при сгъване на тазобедрената става

Мускулите на тазобедрената става ви позволяват да повдигнете коленете си и да се огънете в кръста. Въпреки това, можете да почувствате сгъване на тазобедрената става, ако внезапно напрегнете тези мускули. . .

От Бет У. Оренщайн, 7 октомври 2013 г.

Възстановяване от смяна на тазобедрената става

С операцията за смяна на тазобедрената става истинският успех идва с внимателно възстановяване. Научете как да започнете да се движите правилно и как да забележите признаци на усложнения. . .

От Маделин Р. Ван, MPH 7 октомври 2013 г.

Отговор ли са имплантите за смяна на тазобедрените стави метал върху метал?

Всяка година в Съединените щати около 285 000 души имат подменена тазобедрена става, а един на всеки пет американци избират съединение с топка и гнездо от кобалт и. . .

От Everyday Health Editors, 28 септември 2012 г.

Контролен списък за хирургична смяна на тазобедрената става

Операцията за смяна на тазобедрената става включва дълго време за възстановяване, за да позволи на тялото ви да се излекува. Научете за стъпките, които трябва да предприемете преди процедурата, за да сте здрави и. . .

От Маделин Р. Ван, MPH 23 юни 2011 г.

Болка в тазобедрената става и бягане

Натоварването на тазобедрената става може да бъде проблем за спортистите, така че укрепващите упражнения са ключови за избягване на наранявания.

От Бет У. Оренщайн 14 февруари 2011 г.

Болка в тазобедрената става при деца

Ако детето ви накуцва или се оплаква от болка в тазобедрената става, това може да е състояние, наречено токсичен синовит, което обикновено не е сериозно. Ако болката в тазобедрената става продължава ,. . .

От Бет У. Оренщайн 14 февруари 2011 г.

Как болката в тазобедрената става влияе на тялото ви

Болката в тазобедрената става и краката може да причини стрес върху ставите и да засегне други части на тялото. Болки в тазобедрената става и коляното, както и в тазобедрената става и раменете са състояния, които не трябва. . .

От Бет У. Оренщайн, 14 февруари 2011 г. “

Еректилната дисфункция може да се лекува по много различни начини, в зависимост от причината. Вакуумните устройства са опция за мъже, които не могат да приемат лекарства за еректилна дисфункция или чието състояние не е причинено от психологически фактори, които могат да бъдат подпомогнати с психотерапия. Наричани още помпи за пенис, вакуумните устройства позволяват на мъжете да получават и поддържат ерекция достатъчно дълго за полов акт.

Как работи вакуумно устройство?

Използването на вакуумно устройство, известно още като устройство за свиване, не включва използването на лекарства за еректилна дисфункция или операция. Помпата за пенис е цилиндрична тръба, която плъзгате по пениса. Изпомпването му, за да се отървете от въздуха в тръбата, създава вакуумен ефект, който насърчава притока на кръв към пениса, което води до ерекция. За да се задържи кръвта в пениса и да се предотврати изтичането му, лента в края на тръбата се преобръща към основата на пениса, където остава, докато имате сексуален контакт. Лентата може да се държи безопасно на място до 20 минути и след това трябва да се отстрани. Вариант на вакуумното устройство включва гумена обвивка, която се поставя върху пениса и се поддържа по време на полов акт.

Плюсове и минуси на вакуумните устройства за ED

Вакуумно устройство може да бъде ефективно за определени мъже, което води до ерекция, когато го използват. Въпреки че няма скорошни проучвания, през годините след въвеждането на вакуумните устройства те се оказаха полезни за някои мъже.

Когато се използват правилно, вакуумните устройства обикновено са безопасни. Няма риск от сериозно спадане на кръвното налягане или други тежки странични ефекти или рискове, свързани с лекарства за еректилна дисфункция. Но е важно да премахнете лентата своевременно или всеки път, когато почувствате болка, забележите промяна в цвета на пениса или ако пенисът започне да изстива.

Също така, тези устройства могат да бъдат обемисти и неудобни за използване и да не позволяват спонтанен секс – ще трябва да отделите време, за да използвате устройството точно преди полов акт.

Подходящо ли е за вас вакуумно устройство?

Мъжете, които не могат да приемат лекарства за еректилна дисфункция или които не искат да се подложат на операция, могат да бъдат добри кандидати за вакуумни устройства. Операцията е опция за някои мъже с еректилна дисфункция, но не трябва да се счита за лечение от първа линия. И докато лекарствата за еректилна дисфункция са ефективни и позволяват спонтанен секс, те не са подходящи за мъже, приемащи нитратни лекарства или алфа -блокери за проблеми със сърцето и кръвното налягане поради риска от бързо понижаване на нивата на кръвното налягане.

В онлайн аптеките, секс магазините и други търговски обекти се предлагат няколко вида помпи за пенис, но най -добре е да говорите с Вашия лекар, преди да купите и използвате такава. Лекарят може да препоръча подходящ модел, както и да предложи предложения за реномирани магазини, където можете да закупите такъв. Не забравяйте да прочетете внимателно инструкциите и да обсъдите всички притеснения с Вашия лекар.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здраве на мъжете!

Най -новото в еректилната дисфункция

Порнографският навик е свързан с еректилна дисфункция, сочат изследвания

Проучване казва, че над 50 % с проблеми с еректилната дисфункция по време на партньорски секс нямат проблем при гледане на порно.   

От Бет Левайн, 22 юли 2020 г.

8 Естествени средства за еректилна дисфункция

Нови изследвания показват, че може да успеете да обърнете еректилната дисфункция без лекарства.

От Mikel Theobald 10 януари 2018 г.

Pfizer пуска генерична виагра

Малкото синьо хапче е на път да стане много по -достъпно.

От Джули Маркс, 28 декември 2017 г.

Обща виагра: какво означава за вас?

Очаква се малкото синьо хапче да стане родово през декември 2017 г.

От Джули Маркс, 1 декември 2017 г.

Как стареенето може да направи мъжете по -добри в леглото (наистина)

Стареенето и ЕД могат да забавят сексуалното здраве на мъжете, но удоволствието е не само възможно, но и може да подобри качеството на нановен състав живот при мъжете на 60 и повече години.

От Дениз Ман 13 март 2014 г.

Проблеми с ерекцията? Този навик може да е защо

Гледането на порно може да потуши ерекцията в спалнята. Но мозъкът, а не пенисът, е проблемът.

От Дениз Ман, 4 февруари 2014 г.

Какво се случва, когато използвате Виагра, но нямате ЕД

Виагра и други лекарства за ЕД все повече се злоупотребяват и дори се злоупотребяват. Научете за рисковете от употребата на наркотици за развлечение ED.

От Крис Илиадес, MD 30 януари 2014 г.

Секси мъже правят кегели

Това подло упражнение, което можете да правите навсякъде, може да засили ерекцията, да премахне течовете.

От Madeline R. Vann, MPH 21 януари 2014 г.

Как жените могат да се справят с еректилна дисфункция

Справянето с еректилната дисфункция може да бъде неудобно и смущаващо, но можете да играете важна роля в насърчаването на мъжа в живота ви да бъде проверен. . .

От Кристен Стюарт 2 декември 2013 г.

ЕД и безсексуалната връзка

Еректилната дисфункция може да доведе до проблеми в отношенията. Научете защо сексът е важен в една връзка и за добро здраве и как да рестартирате сексуалния си живот. . .

От Кристен Стюарт, 15 ноември 2013 г. “

Попитайте Вашия лекар как електронните здравни досиета могат да Ви помогнат да следите здравето си.

Ако се разболеете посред нощ, може да събудите съпруга си или дори да уведомите работата, че няма да дойдете на следващия ден. Но някои хора – поне тези, които имат особено добри отношения с лекарите си – може да изпратят бърз имейл до своя лекар, за да ги уведомят какво се случва. Този вид взаимодействие може да е част от причината, поради която пациентите, които имат добри взаимоотношения с лекарите си, имат по -добри резултати за здравето, както показва ново проучване.

Логично това има смисъл, тъй като хората, които се разбират с лекарите си, са по -склонни да отидат да ги видят, да бъдат честни с тях и да се вслушат в съветите им. Изследването, проведено от лекари в Общата болница в Масачузетс и публикувано в PLOS One, анализира 13 рандомизирани контролни проучвания, в които лекарите са преминали обучение, за да подобрят взаимодействието си с пациентите. Ако връзката лекар-пациент се подобри, здравето на пациента също се подобри, например, чрез повишена загуба на тегло или понижаване на кръвното налягане. Всъщност изследователите казаха, че цялостното подобрение, наблюдавано в 13 -те проучвания, е еквивалентно на допълнителния тласък, който дневният прием на аспирин има върху риска от сърдечен удар.

„Въпреки че ефектът беше малък, той не е по -малък от други интервенции [като прием на аспирин], които са широко предписани”, казва авторът на изследването Хелън Риес, д -р, директор на програмата за емпатия и релационни науки в Mass General.

Че добрата връзка между лекар и пациент може да подобри резултатите за здравето, беше показано и преди, например в проучване, което показва, че пациентите с диабет са по-успешни при наблюдение на кръвната си захар, когато техният лекар е по-съпричастен, каза Родни Тъкър, д-р, главен директор по опит за Университета на Алабама в Бирмингамската здравна система, който не е участвал в проучването. Тъкър каза, че констатацията е “здрав разум”.

СВЪРЗАНИ: Защо да имаш лекар от първична медицинска помощ има значение

Докато д-р Риес и нейните колеги работят по начини за ефективно обучение на лекарите за по-добри взаимоотношения с пациентите, не забравяйте, че това е двупосочна улица.

10 начина да подобрите отношенията си с Вашия лекар:

1. Подгответе се за вашата среща. Това е нещо повече от това да стигнете до офиса навреме. Трябва също да донесете всичките си настоящи лекарства (без рецепта или рецепта) към срещата си, заедно с бележки за ключови факти, като например дали сте получили грип в здравна клиника, каза д-р Тъкър. Запишете всички скорошни здравословни проблеми или притеснения, които имате предварително, така че не забравяйте да ги повдигнете.

2. Приоритизирайте проблемите си. Вярно е, че лекарите са принудени да изпитват време, но това не означава, че трябва да промените нуждите си, за да се поберат в рамките на 30-минутен прозорец, каза д-р Джеймс Тулски, ръководител на палиативни грижи в Медицинския факултет на университета Дюк. Направете списък с нещата, които искате да адресирате, и уведомете Вашия лекар колко неща има върху него в началото на среща, предложи Риес. Попитайте до колко елемента от вашия списък вашият лекар може да стигне днес и ако не са адресирани всички, говорете за записване на друга среща, каза тя.

3. Не споделяйте само главното оплакване, споделете основната грижа. Може да изглежда по -естествено просто да кажете на Вашия лекар за конкретен проблем, който имате – например болка в коляното. Но също толкова важно е да споделите какви са основните ви притеснения за това, каза Риес. Вашето притеснение може да е свързано с това дали трябва да се подложите на операция на коляното, защото операцията ви тревожи или защото ще се нуждаете от някой, който да гледа децата ви. Ако не споделяте притесненията си, Вашият лекар не може да отговори на тях и не забравяйте – лекарите също са обучени да се справят с Вашите притеснения.

4. Уверете се, че оставяте необходимата информация. Може да е трудно да говорите на среща с лекар, за да кажете, че не разбирате как да приемате лекарства или какво трябва да направите, за да проследите. “Имам чувството, че прекъсвате”, каза Тулски. Но когато напуснете офиса, вие ставате отговорни за грижите си, така че трябва да сте сигурни, че всички ваши въпроси, включително емоционални притеснения, са изпълнени. Тулски също отбелязва, че изследванията показват, че лекарите реагират по -силно, ако пациент повдигне въпрос два пъти.

5. Запишете посещението си или докарайте някой да си прави бележки. Често има много информация за усвояване по време на назначаването на лекар, особено ако сте изправени пред сериозно, плашещо здравословно предизвикателство. Може да се разсеете, опитвайки се да поставите диагноза, така че може да бъде полезно да вземете със себе си съпруг, приятел или член на семейството, за да си водите бележки и да задавате въпроси, каза д -р Дейвид Лонгворт, председател на Медицинския институт на клиниката в Кливланд. Като алтернатива можете да запишете посещението си, за да можете да се обърнете към информацията по -късно, каза Тулски – просто не забравяйте да попитате Вашия лекар дали всичко е наред.

6. Попитайте как да се свържете с Вашия лекар след работно време. Всеки лекар ще има различно предпочитание, а в някои кабинети има изградени системи, така че е важно да попитате Вашия лекар как трябва да бъдете в контакт в случай на медицински проблем, който се случва извън редовното работно време. Ако знаете системата за предварително свързване, това е по -малко притеснително, когато всъщност сте изправени пред медицинска криза.

7. Научете как да използвате електронни здравни досиета. EHR не трябва да са само за лекари – новите електронни здравни досиета също трябва да улеснят управлението на грижите ви. Разберете дали кабинетът на Вашия лекар използва EHRs и разберете как можете да използвате и портала за достъп. Регистрацията за използване на EHR ви позволява по -голям достъп до вашите записи и образователни материали, отбеляза Тъкър и ви осигурява защитена система за изпращане на имейл до вашия лекар, каза Тулски.

8. Кажете им, ако сте ходили при друг лекар. Независимо дали става въпрос за специалист, ситуация за спешна помощ или среща, която трябваше да насрочите в деня, в който лекарят ви е отсъствал, важно е да се уверите, че основният ви лекар е в течение на другите медицински грижи, които сте получили. EHR улесняват споделянето на информация, ако лекарите са в една и съща система, но винаги не забравяйте да поискате запис на посещението да бъде изпратен на вашия лекар за първична помощ. Носенето на картата на Вашия лекар със съответната информация за контакт ще направи това лесно, посъветва Тъкър.

9. Ако Вашият лекар не отговаря на Вашите нужди, посочете го. Може да е трудно да кажете на Вашия лекар, че има някои части от грижите Ви, които смятате, че липсват, но и четиримата лекари казаха, че е важно да го направите. „Понякога просто трябва да им се каже„ това не работи “и те ще се опитат много да го поправят“, каза Тулски.

10. Намерете друг лекар. Ако сте повдигнали проблемите, които имате с Вашия лекар, и изглежда, че нищо не се е променило, не се колебайте да намерите нов. „Тук става въпрос за доверие и доверие в някой, на когото поверявате живота си“, каза д -р Лонгворт. Ако имате някакви съмнения относно клиничната компетентност на Вашия лекар или просто не чувствате, че имате добри отношения, потърсете другаде, каза Лонгворт.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в здравословния начин на живот

Холистичен поглед върху благосъстоянието и здравната грамотност

Главният медицински редактор на Everyday Health Arefa Cassoobhoy, MD, MPH, очертава пътя към „точна и практична“ медицинска информация.

От Аби Елин, 26 април 2021 г.

Вашият град ли е един от най -здравите (или нездравословни) в САЩ?

Ново проучване класира близо 200 места въз основа на здравеопазване, храна, фитнес и COVID-19.

От Беки Ъпъм, 9 февруари 2021 г.

CES 2021: Може ли виртуалната медицина да помогне за намаляване на различията в здравеопазването?

Експерти по здравни технологии се събраха на тазгодишното изложение за потребителска електроника, за да обсъдят как технологията може да предложи път към справедливо здравеопазване. . .